top of page

Wine it Up

Wine It Up zet wijn op de kaart!

Wine It Up is een online wijnwinkel, voor zowel particulieren als B2B, gelokaliseerd in Valkenburg (Zuid-Limburg). Elke wijn wordt zorgvuldig door eigenaar Roy zelf geproefd en geselecteerd op prijs en kwaliteit. Het assortiment varieert van heerlijke lokale wijnen tot Franse klassiekers en verrassende nieuwkomers uit zogenaamde Nieuwe-Wereld landen, zoals Chili, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland.

Roy verzorgt ook wijnproeverijen, voor zowel horeca als particulieren, en komt ook graag met zijn Tasting Bus naar de klanten toe om een selectie van wijnen te laten proeven, alsook de bestelling aan huis te leveren.

Roy: De Man achter de Wijn en de Proeverij

Roy Thijssen, 40 jaar, is geboren en getogen in het prachtige Zuid-Limburg. Na jarenlange ervaring als restaurantmanager en maître-sommelier besloot hij in 2015 de horeca achter zich te laten en een nieuwe weg in te slaan. Deze nieuwe weg leek initieel de richting van horeca gerelateerde sales- en accountmanagement op te gaan. Echter, met de komst van de COVID pandemie en de enorme impact daarvan, kwam er een nieuwe mogelijkheid. Wine It Up, opgericht vanuit zijn passie voor wijnen, maakte een vliegensvlugge start! En als je Roy vraagt waar die passie voor wijnen dan vandaan komt, dan zal hij het volgende zeggen:

“Het is mijn doel om mensen en wijnen ‘bij elkaar te brengen’. Beide zijn complex. Waar druiven onderhevig zijn aan de natuur en het klimaat, en dit bepalend is voor o.a. de smaak en aroma’s van de wijn, is de smaakbeleving van de mens ook onderhevig aan verschillende dingen (gemoedstoestand, emoties, cultuur). Het is dan een leuke uitdaging om die twee te laten samenvloeien”.

 

In de afgelopen 3 jaar is Wine It Up uitgegroeid tot een bedrijf dat zich richt op particuliere verkoop van wijn, het samenstellen van menukaarten voor horecabedrijven en gezellige wijnproeverijen. Deze proeverijen staan geheel in het teken van de Bourgondische cultuur en wijncultuur die in Zuid-Limburg heerst. Daarom zegt Roy dan ook met enige regelmaat: ‘’Wij tellen geen glazen en we kijken niet naar de klok, het gaat om de gezelligheid en het samen genieten’’.

Kim: De Vrouw achter de Man

Roy runt dit bedrijf niet helemaal alleen, hij krijgt af en toe een handje hulp van zijn vriendin Kim. In een omgeving van wijn&spijs sloeg ruim 14 jaar de vonk over, en sindsdien heeft Kim dezelfde passie voor wijn ontwikkeld als Roy. Waar Roy het gezicht van Wine It Up is, richt Kim zich met name op de social media content van Wine It Up en het schrijven van de blogs. Ook verzorgt zij heerlijke hapjes en borrelplanken bij de wijnproeverijen.

Samen runnen zij dit bedrijf dus vol passie en enthousiasme en dit merk (en proef) je meteen!

 

 Contactgegevens:

 

Wine It Up

Broekhem 97

6301 HE Valkenburg

06 52 61 97 96

www.wineitup.nl

info@wineitup.nl

 

 

Social Media:

 

https://www.facebook.com/wijnwinkelwineitup/

Linkedin: Wine It Up

Instagram: @wineitup_onlinewineshop

 

Impressie gallerij

bottom of page